Micam 2014

Micam är en av världens största skoutställningar som hålls i Milano två gånger årligen. Trots våra 5 år i branschen har vi missat mässan varje år, men i år bestämde vi oss att nu måste vi bara dit! Om du inte har hört talas om mässan är det kanske inte så konstigt då den vänder sig till återförsäljare och inte slutkunder. Flera skomärken som inte har några egna showroom, utnyttjar denna mässa för att boka möten med sina respektive kunder, bl a Guido Sgariglia för att nämna ett exempel.

Precis före mässan hade vi bokat ett möte med Roberto Botticelli. För ett tag sedan tog deras agent i Italien, Flavia Burlinetto, kontakt med oss och undrade om vi inte som första butik i Sverige skulle vilja börja sälja deras skor? Och hur skulle jag kunna svara nej på denna fråga då Botticelli är mitt absolut personliga favorimärke vad gäller herrskor! Det är ju också herrkollektionerna som man är mest kända för. Så frågan var vad som hänt på damsidan på sistone, där man inte varit lika framgångsrik. När jag så träffade Roberto gav han mig en komplimang för mitt klädval – jag hade både ett par pytonskor och bälte från Roberto Botticelli. Då svarade jag att jag uteslutande använder skor från Roberto Botticelli. Varje gång jag är i Milano handlar jag minst ett par i den lilla butiken på Via della Spiga, en tvärgata till paradgatatan Via Montenapoleone! Ett bra tips för den kräsne för övrigt! Herr Roberto Botticelli blev riktigt imponerad och början av affärsmötet kunde inte börjat bättre!

Nu var det dock damkollektionen som vi hade kommit för att titta på. Roberto förklarade att de inför den kommande höstkollektionen 2014 har gjort en större satsning på damkollektionerna i syfte att försöka närma sig den status som herrkollektionerna har.  Och mycket riktigt blev vi inte besvikna, utan lämnade showroomet senare med en ganska stor order av höstkollektionen och därmed blir vi den första butiken i Sverige som erbjuder detta enastående märke! På en av bilderna ser du utd med Roberto Botticelli i egen hög person!

Sedan bar det av till Micam och där blev vi ad-hoc inbjudna till Loriblu som verkligen imponerade med både utställning och kollektioner! Redan i entrén satte de an tonen med en ca 80 cm högklackad sko i satin och Swarovskikristaller (se bild). Aldo Grassetti, konsult inom branschen, jobbar delvis för Loriblu och tog in oss i det fantastiska utställningsområdet. Kollektionerna, som närmast konkurrerar med märken som Christian Louboutin, Jimmy Choo, Sergio Rossi och Gianmarco Lorenzi, var mycket imponerande! Man verkligen hoppas att detta märke kan bli moget för den svenska marknaden inom kort. Vem vet, kanske vi snart har dem på Dondoca! 🙂

Sista anhalten var Gianmarco Lorenzi och till vår lycka var både Gianni Renzi (huvuddesigner) och hans bror Marco Renzi (marknadschef) på plats! Gianni lyser upp när han ser mig och visar upp sin iPhone med ett iPhone-skal han fick av Jocke Granberg från Miss Universe Sweden-finalen på Berns 2011!

“Den här har räddat mig många gånger” säger Gianni och skrattar högt! Sedan förklarar han att skalet tydligen fungerar som ett extrabatteri.

Gianmarco Lorenzi har de senaste två åren genomgått en omfattande strukturförvandling. En ny fabrik stod klar hösten 2011 och sedan har en ny VD tillsatts. Detta bl a för att Gianni skall helt kunna fokusera på designen. Detta bekräftas också när jag frågar Gianni om hur designteamet ser ut nu efter att hans högra hand Marco (ej att förväxla med hans bror) slutade 2012.

“Lyssna Stefan! Jag gör numera all  design. Att samarbeta med andra designers är svårt. Högklackade skor är i mitt blod – det är mitt DNA! Förstår du vad jag menar?” säger Gianni med ett visst allvar på leendet.

Med andra ord känns det som om Gianmarco Lorenzi har banat väg för en fortsatt lysande framtid och med en helt ny vårkollektion 2014 som är mäkta imponerande! Missa ej videon “Uncensored” på Gianmarco Lorenzi:s hemsida. Ganska inspirerat av Lady Gaga får man nog tillstå.

Skandinaviska inslag? Ja, faktiskt! Kusinerna Zenitha Strömbladh och Jessica Lakhall från Stockholm har använt sitt gemensamma släktnamn Af Klingberg och startat ett helt nytt svenskt skomärke, dock med produktion i Italien! De har tagit fram en mycket lovande kollektion som fokuserar på funktionalitet och anti-stresselement. Vi önskar dem lycka till!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.